Naša záhrada Octopia.sk

Kobercová tráva vs siata tráva

Kobercový trávnik | | Stiahnuť článok Realizácia záhrad na kľúč | Bratislavský a Trnavský kraj

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy. A korunou záhrady je zase tráva, ktorá by, podobne ako vlasy, taktiež mala vyzerať dokonalo. Ak sa vám však nedarí, alebo nemáte čas si peknú trávu vypestovať od základov sami, môžete si pomôcť malou fintou. Dajte šancu kobercovému trávniku!

Podstata je v tom, že si kúpite „už hotovú“ trávu, ktorú vám po dobu 10-12 mesiacov pestovala, hnojila a ošetrovala skúsená pestovateľská firma. Za vhodného počasia sa táto trávnatá plocha nareže na pásy dohodnutej dĺžky, a tieto si následne jednoducho vsadíte do svojej záhrady na požadované miesta. Tam, kde bolo včera len pusté stavenisko, vám už dnes môže robiť radosť hustý zelený trávnik. A rozdiel nebude poznať nikto, kto váš pozemok pár dní pred touto úpravou nevidel.

Výhody: krásny trávnik bez čakania a starostí:Pokládka je možná prakticky kedykoľvek počas roka (samozrejme ale treba rátať s tým, že napr. v zime nemusí adaptácia prebehnúť podľa predstáv). Plnohodnotné využívanie je možné už behom niekoľkých dní. Tak čo, vyskúšate to? Cena sa pohybuje už od priaznivých 3 eur za meter štvorcový!