Naša záhrada Octopia.sk

Robotické kosačky 2020

Robotická kosačka | | Stiahnuť článok Realizácia záhrad na kľúč | Bratislavský a Trnavský kraj

Svet sa neustále automatizuje a na mnohé činnosti už nie sme sami –pomáhajú nám s nimi roboty. Obyčajná práčka či umývačka riadu sú toho skvelým príkladom, domácnosť bez nich by si už mnohí z nás nevedeli ani predstaviť. Ale pomoc sa predsa zíde aj v záhrade!

Ak ste si aj vy zamilovali robotický vysávač, ktorý stačí zapnúť, vyložiť si nohy a počkať, kým sa podlaha opäť nebude lesknúť čistotou, určite budete nadšení aj z jeho mladšieho súrodenca – automatickej kosačky. Tento šikovný robot je ideálnym riešením pre ľudí, ktorí majú v záhrade trávnik, no nemajú čas sa oň pravidelne starať. Kosačka sa pohybuje, nabíja a kosí úplne sama, zatiaľ čo vy sa môžete naplno venovať rodine alebo biznisu. Za tento luxus si však budete musieť priplatiť, ceny sa (zatiaľ) pohybujú v štvorciferných číslach.

Aby ste robotickú kosačku mohli využívať naplno, ideálne je mať rovný, nesvahovitý záhradný terén bez zložitých štruktúr. Skrátka, bez zbytočných „prekážok“ v podobe stromov, záhonov či skaliek, ktoré by kosačke bránili v práci.

Ak vás tento pomocník zaujal a rozmýšľate nad jeho kúpou, pripravujeme pre vás článok o tom, na čo si pri jeho výbere dať pozor.