Naša záhrada Octopia.sk

Automatické závlaha - dobrý pomocník

Automatické závlaha | | Stiahnuť článok Realizácia záhrad na kľúč | Bratislavský a Trnavský kraj

Prichádza leto, a s ním aj vysoké teploty a obdobia sucha. Záhradkári vedia, že vtedy sa nestačí spoliehať len na prírodné zavlažovanie v podobe dažďa, a preto majú v zálohe aj iné alternatívy.

Nielen na pozemkoch s väčšou rozlohou tak dnes môžete vidieť nainštalované automatické závlahy, ktoré majiteľom pomáhajú udržať trávnik svieži a zelený aj počas tých najhorúcejších dní. A to dokonca ani nemusia byť nablízku!

Automatický závlahový systém je sieť, tvorená rozstrekovačmi, ktoré sú pod zemou napojené na elektro ventily a zdroj vody (resp. čerpadlo), prípadne dažďový senzor. Správne navrhnutý a nainštalovaný systém vám ušetrí čas, ktorý by ste inak strávili ručným zalievaním, a tiež optimalizuje množstvo spotrebovanej vody. Podľa potreby si môžete nastaviť čas, množstvo i smer zavlažovania, o všetko ostatné sa postará centrálna riadiaca jednotka, ktorá sieť ovláda.

Doprajte vášmu trávniku starostlivosť, akú si zaslúži – vo všedné dni i počas vašej dlhodobejšej neprítomnosti. Automatická závlaha je investícia, ktorá sa oplatí.