Naša záhrada Octopia.sk

Závlaha futbalového ihriska

Automatická závlaha | | Stiahnuť článok Realizácia záhrad na kľúč | Bratislavský a Trnavský kraj

Pri štandardnom rozmere ihriska (110m×65m) používame na zavlažovanie 24 postrekovačov. Stačilo by ich aj menej, keďže jeden postrekovač má dostrek cca 20m, zo skúsenosti však vieme, že na ihrisku často fúka – a zásadne najmä vtedy, keď postrekujú závlahy.

Na niektorých dokonca spravidla fúka vietor vždy z jednej a tej istej strany. Tu je krásne vidieť, že trysky, ktoré striekajú proti smeru vetra, dosahujú dostrek z pôvodných 20m iba cca 6-7m. Aj v takýchto podmienkach vieme pri počte 24 postrekovačov zaručiť úplné poliatie celej hracej plochy ihriska.

Každá z trysiek má spotrebu 5m3/h a viac, čo znamená že zdroj vody, ktorý používame na závlahu, musí mať kapacitu 5m3 a viac. V takomto prípade postrekuje 1 tryska. Ak sa vieme so zdrojom vody priblížiť ku kapacite 10m3, používame systém, kedy postrekujú 2 trysky naraz. Viac ako 2 trysky naraz štandardne neuvažujeme, iba na požiadavku investora, pretože je to nákladnejšie z pohľadu na realizácie samotnej závlahy a tiež z pohľadu čerpacej stanice, ktorá už musí byť v kategórií 15m3 a viac.

Čerpacie stanice, inak povedané – čerpadlá, ktoré sú riadené nejakou elektronikou, staviame vždy tak, aby mali určitú rezervu. Ak časom klesne výkon čerpadla v dôsledku opotrebovania, bude dostrek postrekovačov dostačujúci. Naši projektanti však vždy uvažujú aj s tlakovými stratami – či už na dĺžke potrubia ale aj na jednotlivých prvkoch závlahy (kolená, filtre, a pod.).

Momentálne sa snažíme naším zákazníkom priblížiť nové technológie v oblasti zavlažovania, napr. ovládanie závlahy prostredníctvom smartfónu, pripojenie riadiacich jednotiek na meteo stanice, a mnohé ďalšie moderné riešenia.

Ponúkame Vám dodávku a kompletnú realizáciu automatického zavlažovacieho systému pre futbalové ihrisko.

Realizovali sme automatické zavlažovanie mnohých futbalových ihrísk, preto Vám vieme ponúknuť naozaj spoľahlivé a overené riešenie. V prípade Vášho záujmu Vám radi celý systém odprezentujeme a predstavíme Vám aj systémy automatického zavlažovania, ktoré sme už realizovali.